Naleśniki ze szpinakiem

Przepis dnia 2010-08-06
Naleśniki ze szpinakiem
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gola2
Smaczne , tanie i bardzo sycące.

Składniki

Przygotowanie

  1. 1 1/2 szklanki mąki przesiać do wysokiego naczynia,dodać 3 jajka, szczyptę soli, 1 szklankę mleka ,wodę mineralną i oliwę.Wymieszać wszystko trzepaczką lub zmiksować. Odstawić na pół godziny.

  2. Średnią patelnię lekko natłuścić olejem.Na rozgrzaną patelnię wylewać niewielką ilość ciasta naleśnikowego , rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu.

  3. Szpinak umyć , sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i posiekać lub zemleć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc . Połączyć ze szpinakiem , dolać 1/2 szklanki mleka,dodać posiekany czosnek sól i pieprz do smaku. Chwilę poddusić.

  4. Na upieczone naleśniki nałożyć nadzienie i zawinąć w rulon .

Komentarze do przepisu (8)

magdaniel 03 sierpnia 2010
tez takie robie tylko dodaje utarty ser zolty i wiecej czosnku bo lubimy, ale Twoje wygladaja baaardzo apetycznie,... Czytaj całość »
tez takie robie tylko dodaje utarty ser zolty i wiecej czosnku bo lubimy, ale Twoje wygladaja baaardzo apetycznie, sa pieknie usmazone! pozdrawiam
Kookie 03 sierpnia 2010
O uwielbiam szpinak i takie naleśniki :)
polkangaroo 03 sierpnia 2010
Pyszne smaki, moje smaki, odlotowo.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki