Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Mąkę, wodę, mleko i jajka zmiksować, posolić. Smażyć naleśniki na oleju.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju, podzielić na dwie części. Jedną przesmażyć z posiekanym czosnkiem i umytym szpinakiem, poddusić, doprawić śmietaną, solą, pieprzem.
Drugą – z pomidorami, przecierem, szczyptą cukru, solą, pieprzem, oregano, zmiksować. Naleśniki przekładać szpinakiem i sosem, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180oC.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium