Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta

Przepis dnia 2015-07-23
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sereberko80
dopiero od bardzo niedawna przekonuję się do szpinaku, ponieważ w przedszkolu panie kucharki skutecznie mnie do niego zniechęciły. ale okazuje sie, że szpinak w takiej wersji smakuje rewelacyjnie :-). na dodatek ekspresowy w przygotowaniu obiad

Składniki

  • 4 naleśniki (do podstawowej wersji dodaję zioła prowansalskie i bazylię)
  • szpinak liściasty baby ok. 20 dag
  • ser feta 15 dag
  • czosnek 1 duży ząbek
  • sól, pieprz
  • ser żółty 5 dag

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Szpinak opłukać, posiekać delikatnie (niezbyt drobno). Drobno pokrojony czosnek chwilkę przesmażyć na oleju, dodać szpinak, lekko zblanszować, doprawić solą (lekko, bo ser feta jest słony) i pieprzem, wkruszyć ser feta, wymieszać. Na środek każdego naleśnika wyłozyć farsz, zwinąć w rulon lub w kopertę, ułozyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym,

  2. posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 12-15 min. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (7)

Futka 14 lipca 2015
Wspaniałe i bardzo smakowite naleśniki :)
GREGORHSPEED 14 lipca 2015
Uwielbiam <3
magdarynka 15 lipca 2015
Pychota! Uwielbiam takie połączenia. A pierogi z takim farszem jakie pyszne,uuuhhhh.....;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 naleśniki (do podstawowej wersji dodaję zioła prowansalskie i bazylię)
  • szpinak liściasty baby ok. 20 dag
  • ser feta 15 dag
  • czosnek 1 duży ząbek
  • sól, pieprz
  • ser żółty 5 dag
Składniki