Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki zapiekane z mięsem i porami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
ciasta włóż do głębokiego garnka, zmiksuj i odstaw na 20 minut. Usmaż naleśniki.
Posiekaj cebulę oraz czosnek, opłucz i pokrój pieczarki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Oczyść pory i pokrój w półplasterki.
Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj pory, pieczarki, mięso i smaż chwilę, mieszając. Wrzuć pokrojone pomidory i duś kilka minut. Farsz przypraw solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz ziołami (musi być dosyć pikantny).
Naleśniki napełnij farszem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym, przypraw sos. Polej naleśniki.
Zapiekaj danie 15 minut w temp. 180°C. Serwuj z surówką z kapusty albo kruchej sałaty polanej sosem winegret.
Czas: 70 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV