Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z ziołami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2964
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3383
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2964
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3383
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
porcje, czas 70 min; porcja – 490 kcal, cena 4,10 zł
Mąkę przesiej do miski. Dodaj piwo, mleko, jajka, roztopione masło, pieprz oraz sól do smaku. Zmiksuj na gładkie i dość rzadkie ciasto, odstaw je na 15 min. Patelnię rozgrzej, posmaruj olejem. Partiami smaż cienkie naleśniki.
Serek wymieszaj z oczyszczoną i posiekaną dymką, ząbkiem czosnku oraz pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Bazylię i szczypiorek opłucz, poszatkuj i dodaj do serka (część odłóż). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym nadzieniem posmaruj naleśniki. Zroluj je, przekrój na połówki i włóż do naczynia żaroodpornego. Polej kwaśną śmietaną wymieszaną z 5 dag startego parmezanu. Piecz w temp. 180 st. na złoto. Ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety