Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z zielonym nadzieniem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 112
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 164
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 112
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 164
Składniki
Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem, solą, pieprzem i cukrem na jednolitą masę. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzej połowę oleju i masła, wlewaj na całą powierzchnię po łyżce ciasta i smaż kolejno cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzej resztę oleju i masła. Usmaż pierś kurczaka, przypraw, pokrój. Podduś cebulę, czosnek, szpinak. Przypraw. Do uduszonego szpinaku dodaj kurczaka, starty żółty ser, przyprawy. Zawijaj naleśniki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień