Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 606
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 52
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 368
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 606
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 52
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 368
Składniki
Drobno posiekaj rzeżuchę. Twarożek wymieszaj z musztardą i 2/3 rzeżuchy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotuj ciasto naleśnikowe: Ubijaj jajka z mlekiem, dodając stopniowo mąkę tak, aby powstało gładkie ciasto.
Dodaj posiekany drobno szczypiorek i posól. Wysmaruj patelnię olejem, nalej chochelką trochę ciasta i obsmaż z obu stron do przyrumienienia. W ten sposób usmaż stopniowo cienkie naleśniki i poczekaj, aż trochę wystygną.
Posmaruj naleśniki pastą z twarogu i dodaj po plasterku wędzonego łososia.
Zwiń w rożek, posyp resztą rzeżuchy i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 40 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień