Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Do miski wsyp mąkę i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej mleko i zmiksuj na gęstą masę.
Szpinak umyj, przebierz i osusz ręcznikiem kuchennym. Liście drobno pokrój (bez łodyżek) i podsmaż na roztopionym maśle.
Połącz ciasto ze szpinakiem i dopraw odrobiną soli oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na rozgrzanej patelni usmaż grube naleśniki.
Sery podgrzej w rondelku, po czym rozsmaruj je na naleśnikach i ułóż plastry łososia. Zwiń całość w rulony i pokrój.
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV