Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z tuńczykiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego i usmaż 10 naleśników.
Tuńczyka odsącz z zalewy i podziel na kawałki. Jajka posiekaj, a cebulę pokrój w talarki.
W garnku zasmaż masło z mąką. Dolej mleko i śmietankę. Mieszając, podgrzewaj, aż sos zgęstnieje.
Dodaj tuńczyka, jajka, kapary i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Nałóż farsz na naleśniki, zwiń je w rulony i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Posyp startym se rem i zapiecz w piekarniku.Źródło: Telemax