Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne i delikatne naleśniki z truskawkami przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale również dorosłym. Każdy, kto ich spróbuje, powróci pamięcią do letnich obiadów serwowanych przez babcię.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną i ją posól. Wbij dwa jajka, dolej olej, mleko i wodę. Zmiksuj całość na gładką masę. Możesz to zrobić ręcznie lub z pomocą miksera. Masa nie powinna mieć grudek. Odstaw ciasto na kilka minut, aby odpoczęło.
W tym czasie przygotuj sos. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, możesz je opłukać z pomocą durszlaka, a potem osusz za pomocą ręczników papierowych. Usuń szypułki za pomocą ostrego nożyka. Podziel truskawki na mniejsze kawałki.
W małym garnku umieść truskawki, a następnie zasyp je cukrem. Polej sokiem z cytryny. Doprowadź do wrzenia. Zamieszaj delikatnie, zmniejsz moc palnika i podgrzewaj przez 10 minut. Owoce powinny puścić sok. Mieszaj od czasu do czasu.