Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z szynką i szpinakiem"
Składniki
Z podanych składników usmaż naleśniki. Rozgrzej 10 dag masła. Dodaj pokrojony czosnek, szynkę, podsmaż. Włóż szpinak, wlej połowę śmietany i uduś. Dodaj ser pleśniowy, przypraw farsz.
Posmaruj naleśniki (odłóż 2 łyżki farszu). Wymieszaj je ze śmietaną, dodaj masło, zagotuj sos. Przypraw.
Wlej go do naczynia żaroodpornego, ułóż naleśniki. Połóż na każdym polędwicę, posyp serem żółtym. Zapiecz.
Porcje 8, 70 min, cena 3,80 zł, kalorie 548 kcal.
Jadwiga Smolińska z Koronowa.Źródło: Takie jest życie