Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z sosem rumowym"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 29
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 77
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 29
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 77
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obierz, pokrój i skrop z sokiem z cytryny. Usmaż razem z rodzynkami i cukrem.
Masło utrzyj z brązowym cukrem. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką. Dolej porcjami rum.
Naleśniki posmaruj masą jabłkową i zwiń w rulony.
Wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekaj około 10 minut.
Polej sosem rumowym i natychmiast podawaj.Źródło: Kurier TV