Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem na ciepło to jedno z najlepszych propozycji na naleśniki .
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
Składniki
Naleśniki Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, mleko, wodę i sól, zmiksuj na gładko, odstaw na 20 minut. Patelnie posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
Nadzienie Do miski włóż twaróg dodaj cukier waniliowy i cukier puder, żółtko oraz serek lub śmietanę , zgnieć widelcem lub zmiksuj w blenderze.
Naleśniki smaruj serowym nadzieniem składaj w trójkąty a następnie podgrzewaj na patelni z obu stron. Podawaj z sosem czekoladowym, miodem lub bitą śmietaną .