Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z białym serem podane na ciepło podgrzane na patelni , smaczne i chrupiące .
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem waniliowym . Dodaj mleko i wodę a następnie przesianą mąkę . Ciasto wymieszaj i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło .
Ser ugnieść widelcem dodaj cukier waniliowy , śmietanę i cukier do smaku .
Patelnie rozgrzej posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i wlej odpowiednią ilość ciasta smaż na złoty kolor z obu stron . Naleśniki smaż do wyczerpania ciasta za każdym razem cienko smarując patelnie olejem .
Każdy naleśnik posmaruj serem złóż na pół i jeszcze raz na pół , tworząc trójkąty . Na patelni rozgrzej troszkę oleju i ułóż naleśniki , podpiekaj na rumiano z obu stron . Podawać na ciepło .Można podać z bitą śmietaną . Smacznego .