Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyśliłam sobie takie połączenie i okazało się, tak jak się spodziewałam, bardzo trafne. Naleśniki smaczne i sycące. Podałam je na drugie danie. Wszyscy byli zadowoleni. Ser miksujemy z żółtkiem i dwoma łyżkami jogurtu, a starte jabłka smażymy z cynamonem i cukrem waniliowym.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy np trzepaczką rózgową i smażymy ok 14 naleśników
Ser miksujemy z żółtkami, jogurtem i cukrem na gładką masę
Jabłka obieramy i ścieramy na tarełku o dużych oczkach. Przekładamy do garnka. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cynamonem( ilość według uznania ). jabłka smażymy na bardzo małym ogniu, aż zmiękną i odparuje z nich większość soku
Placki naleśnikowe smarujemy najpierw cienką warstwą sera, a na warstwę sera nakładamy uprażone jabłka. Całość zwijamy lub składamy w kopertę
Naleśniki smażymy na maśle ( ja używam klarowanego ) do zrumienienia z każdej strony
Podajemy posypane cukrem pudrem