Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić naleśniki? Każdy wie. Proponuję dziś moją wersję. To są naleśniki na słodko, z twarogiem, przesmażane na maśle. Serdecznie polecam :-)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Do miski wlewamy szklankę mleka, szklankę wody, dodajemy jajka, cukier, szczyptę soli i olej i mieszamy mieszadłem. Mikser nie będzie potrzebny. Następnie dosypujemy stopniowo mąkę i dalej mieszamy. Tym sposobem unikniemy grudek. Gotowe ciasto odstawiamy na bok, zabieramy się za farsz. Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem, dodajemy cukry, żółtko i mieszamy. Jeśli twaróg jest zbyt suchy to dodajemy jeszcze śmietanę, mieszamy i gotowe. Na patelnię wylewamy odrobinę oleju, rozcieramy papierem ręcznikowym. Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką porcję ciasta i smażymy naleśnika. Pierwszy naleśnik smażę z obu stron. Kolejne smażę już na suchej patelni i tylko z jednej strony. Z podanych składników otrzymamy ok. 10 naleśników. Następnie na naleśnik, na stronie smażonej, nakładamy farsz i składamy naleśnik w trójkąt. W ten sposób poskładane naleśniki smażymy na maśle z olejem na złoto, z obu stron. W ten sposób będą pyszne, chrupiące i pachnące masłem. Odrobina oleju na patelni zapobiegnie paleniu się masła. Podajemy z kleksem śmietany i posypane cukrem. Smacznego :-)