Naleśniki z serem

Naleśniki z serem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bond777
Pyszne i puszyste naleśniki.

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 700 ml mleka
  • Mąka pszenna
  • 4 jaja
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Olej rzepakowy
  • Farsz:
  • 30 dag twarogu
  • 1 jajo
  • 3 łyżeczki cukru
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Cukier puder
  • Masło
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego ( opcjonalnie )

Przygotowanie

  1. Farsz do naleśników robimy w misce: rozdrabniamy w niej twaróg, wbijamy do niego wcześniej umyte jajo, dodajemy cukier waniliowy, 3 łyżeczki cukru a następnie mieszamy.
    Opcjonalnie można dodać również łyżeczkę budyniu waniliowego.

  2. Robienie ciasta zaczniemy od wlania mleka do miski, wbijamy do niej wcześniej umyte jaja.

    Dzięki większej ilości jaj nasze naleśniki są tak żółte.

    Dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę, ale musimy uważać ponieważ gdy
    ciasto będzie zbyt gęste to nasze naleśniki będą twarde.

    Sekretem na puszyste naleśniki jest też to, żeby je ubijać trzepaczką kuchenną.

    Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nieco polanej olejem.

  3. Gdy usmażymy naleśniki smarujemy je farszem i zwijamy w rulon.

  4. Rozgrzewamy większą patelnię i roztapiamy na niej masło, następnie układamy naleśniki z farszem i chwilę podsmażamy, po czym odwracamy je na drugą stronę i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i również chwilę podsmażamy.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 07 stycznia 2019
Uwielbiam w każdej postaci :-) Pycha
Składniki
  • Ciasto na naleśniki:
  • 700 ml mleka
  • Mąka pszenna
  • 4 jaja
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Olej rzepakowy
  • Farsz:
  • 30 dag twarogu
  • 1 jajo
  • 3 łyżeczki cukru
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Cukier puder
  • Masło
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego ( opcjonalnie )
Składniki