Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Wlej mleko oraz wodę mineralną. wymieszaj trzepaczką. Ciasto odstaw na 20 minut, aby mąka spęczniała.
Patelnię mocno rozgrzej, smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta i równomiernie rozprowadzaj je po całej patelni. Smaż naleśniki na rumiano z obu stron.
Gotowe placki zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj posiekane morele. Wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń w rulony albo chusteczki. Dżem podgrzej. Polej nim gotowe naleśniki.Źródło: Tina