Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z rukolą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Rukolę umyj, osusz i drobno posiekaj. Kilka listków odłóż, resztę podsmaż na maśle i schłódź.
Mleko lekko posól, wbij jajka i energicznie ubijaj. Mąkę tortową przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do ubijanych jajek. Ciasto odstaw na ok. 10 minut, aby odpoczęło.
Po tym czasie do ciasta wmieszaj rukolę. Rozgrzej olej na patelni i usmaż naleśniki.
Przygotuj dip: wymieszaj kwaśną śmietanę z twarogiem. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę, paprykę i posiekany szczypiorek. Dopraw solą i białym pieprzem.
Na naleśnikach ułóż listki świeżej rukoli. Zwiń lekko i poukładaj na talerzach. Gdyby bardzo wystygły, włóż na chwilę do nagrzanego piekarnika. Podawaj z dipem.
Czas przygotowania: 45 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień