Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z potrawką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem ze szczyptą soli, mlekiem, wodą oraz jajkami. Kiedy ciasto naleśnikowe będzie gładkie, przykryj je i odstaw na 10 minut. Kiełbasę potnij w plasterki.
Bób przebierz, opłucz, osusz. Cebulę obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj bób, smaż kilka minut na dużym płomieniu. Następnie dolej śmietanę. Zmniejsz płomień i duś potrawkę jeszcze około 15 minut.
Patelnię smaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta. Nakładaj po kilka plasterków kiełbasy, smaż naleśniki na rumiano. Jarzynkę przypraw solą i pieprzem. Podawaj ją razem z naleśnikami.Źródło: Tina