Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkowym farszem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3083
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3083
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Składniki
Natkę pietruszki zmiksuj blenderem razem z łyżką oleju. Jajka połącz z mlekiem, wodą, mąką oraz przygotowaną masą pietruszkową. Całość wymieszaj i usmaż dość cienkie naleśniki.
Pieczarki i por pokrój w plasterki, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw solą oraz pieprzem i duś przez chwilę.
Na ciepłe naleśniki nałóż farsz grzybowo-warzywny. Posyp go żółtym serem startym na drobnych oczkach, a następnie zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 10 minut.
Agata SkibaŹródło: Super TV