Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 637
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 637
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszki. Białka oddziel od żółtek. Mleko wymieszaj z żółtkami , dodaj mąkę i szczyptę soli. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Dodaj do ciasta. Smaż na patelni naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij, dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Smaż do czasu aż odparują nadmiar wody. Ser zetrzyj na tarce, przełóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z pietruszką i orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na naleśniki farsz. Złóż na pół. Podawaj na ciepło.