Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne smaczne naleśniki w sam raz na piątkowy obiad. Delikatne, puszyste z dodatkiem masy twarogowej i musu truskawkowego, takie naleśniki można smażyć nawet codziennie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13718
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10066
Szybka i smaczna
Odsłon: 13718
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10066
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. Mąkę wsypuję do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, wlewam wodę i mieszając stopniowo wlewam mleko. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Sposób przygotowania masy twarogowej: 1. Twaróg przekładam do naczynia miksującego, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję cukier, cukier waniliowy i miksuję około 5 minut.
Sposób przygotowania musu truskawkowego: 1. Truskawki myję, przekładam do rondelka, wsypuję cukier, wyciskam sok z cytryny i gotuję mieszając około 15 minut.
Sposób przekładania: 1. Każdy naleśnik smaruję masą twarogową, składam w kopertki, układam w naczyniu i polewam musem truskawkowym.
2. Gotowe. 3. Smacznego.