Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z musem malinowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Składniki
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Wsyp sól. Dolej mleko i wymieszaj mikserem. Kiedy ciasto będzie miało konsystencję śmietany, przykyj je i odstaw na 20 minut.
W tym czasie maliny przebierz, opłucz, osącz. Owoce przełóż do garnka. Rozgnieć widelcem. Dodaj cukier i migdały. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj, aż maliny zaczną się rozpadać. Pod koniec gotowania dodaj likier.
Rozgrzej patelnię. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj porcje przygotowanego ciasta i smaż naleśniki. Posmaruj je musem malinowym. Złóż w trójkąty. Udekoruj malinami i melisą.Źródło: Tina