Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z mięsnym farszem"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 42
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7200
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 42
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7200
Składniki
Ciasto: zmiksuj ze szczyptą soli. Usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielony schab, podsmaż.
Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, podduś. Przypraw do smaku.
Farsz ułóż na naleśnikach, złóż na pół. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posyp startym serem.
Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, zapiekaj chwilę, aż ser się rozpuści. Podawaj na ciepło, udekorowane bazylią.
<strong>Czas przygotowania 45 min., ilość porcji 6, cena za porcję 2,80 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie