Naleśniki z mięsnym farszem

Naleśniki z mięsnym farszem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: pytys
Te naleśniki muszę robić bardzo często bo mój mąż je uwielbia

Składniki

  • Pieczarki
  • Wędlina lub boczek
  • ser żółty
  • tłuszcz do smażenia
  • przyprawy
  • naleśniki
  • ketchup do polania

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki wg własnego przepisu.
    Nie podaję mojego bo składniki daje zawsze "na oko".

  2. Pieczarki umyć i pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na masełku ( przyprawić).
    Zdjąć z patelni.

  3. Na tej samej patelni podsmażyć wędlinę ( boczek jak kto woli).

  4. Wrzucić pieczarki do wędlin. Wymieszać.

  5. Farsz nakładać na naleśnik.Na to starty ser.

  6. Złożyć na pół.....i jeszcze raz na pół.

  7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Można posypać serem gdy kończy się smażyć.

    Można polać ketchupem.

Komentarze do przepisu (2)

galica13 22 października 2013
Fajny przepis. Dzisiaj robię na prośbę syna naleśniki. Część zrobię wg tego przepisu.
pytys 22 października 2013
Daj znać czy smakowało
Składniki
  • Pieczarki
  • Wędlina lub boczek
  • ser żółty
  • tłuszcz do smażenia
  • przyprawy
  • naleśniki
  • ketchup do polania
Składniki