Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z mięsem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3122
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3122
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Mąkę przesiać, dodać mleko, roztrzepane jajko, olej i sól. Zmiksować. Odstawić na pół godziny. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i porcjami wlewać ciasto, smażąc niezbyt grube naleśniki. Odłożyć i przykryć folią aluminiową.
Warzywa umyć, oczyścić i pokroić: por z krążki, marchewki na półplasterki, pomidory w cząstki, a fasolkę na kawałki. Rozgrzać olej i mieszając, przesmażyć warzywa, dodać groszek. Dołożyć mielone mięso, przesmażyć, doprawić do smaku.
Jeśli naleśniki wystygły, należy ponownie je podgrzać. Gdy farsz będzie już gotowy (niezbyt mokry), nakładać go porcjami na placki i zawijać według upodobania. Można podawać od razu albo włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec z żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium