Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z makiem i kremem cytrynowym"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 346
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 697
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 346
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, cukier puder, jajka, sól, mak i olej dokładnie wymieszaj na gładkie, lejące się ciasto. Odstaw na pół godziny, aby „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasiennie, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Na rozgrzaną, suchą patelnię wsyp cukier, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minut, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Gotowe naleśniki posmaruj lemon curd, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi naleśnika zbierz do góry tak, by utworzyły sakiewkę. Obwiąż skórką cytrynową.Źródło: Na żywo