Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki obiadowe, bardzo sycące.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni pierś z kurczaka, zdejmujemy z patelni. Kroimy w plasterki pieczarki, które potem możemy usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka. Pieczarki smażymy do momentu aż puszczą wodę, gdy to się stanie, rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie ( świetnie jeśli kostkę możemy zastąpić własnym rosołem) i wlewamy ją do pieczarek. Gotujemy przez chwilę pieczarki wraz z bulionem, po chwili dodajemy śmietanę 30% i mieszamy. (jesli lubimy gęściejsze sosy zaprawiamy mąką!)
W misece mieszamy ze sobą mąkę, mleko, jajka i olej. Smażymy naleśniki.
Na naleśniki kładziemy usmażone mięso, zawijamy w trójkąty. Polewamy sosem i posypujemy serem. Smacznego!