Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Kapustę opłukać, lekko podgotować (ja nie lubię bardzo rozgotowanej). Odsączyć z wody, drobniej pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku i odstawić. Naleśniki - czyli mąkę, mleko, jajka i wodę zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Naleśniki nadziać farszem z kiszonej kapusty i cebulki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć. Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem, można też polać ketchupem (jeśli ktoś lubi:)