Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie przyrządzały je bardzo często, ponieważ wszystkie składniki potrzebne na naleśniki pochodziły z pracy na roli i bogactwa lasów z których wszyscy w okresie między wojennym korzystali.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki razem połączyć i usmażyć zgrabne i nie grube naleśniki.
Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Przyrządzić kartofle jak na pierogi, to jest ugotowane utrzeć z masłem, podsmażoną na rumiano cebulą i odrobiną soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać posiekane grzyby i jeszcze dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować przygotowane naleśniki. Zwijać jak krokiety, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Podawać z sosem grzybowym lub innym według smaku.