Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z frużeliną wiśniową"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Wiśnie wydrylować, zagotować z cukrem i małą ilością wody. Trzymać na ogniu kilka minut. Dodać żelatynę, wystudzić. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Zmiksować wodę, mleko, jajka i sól. Dodać mąkę i dalej miksować. Na końcu dodać stopione masło. Po zmiksowaniu ciasto naleśnikowe wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Smarować patelnię małą ilością masła i smażyć jak najcieńsze placki. Na gotowe nakładać frużelinę wiśniową, zawijać. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
ok. 55 minut
Dzięki dodaniu do ciasta naleśnikowego tłuszczu, można smażyć placki na minimalnej ilości masła lub oleju.Źródło: Twoje Imperium