Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "NALEŚNIKI Z FETĄ"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Z podanych składników przygotuj ciasto naleśniki i usmaż 12 placków. Tuńczyka podziel na kawałki. Jajka posiekaj, cebulę pokrój w talarki.
W garnku zasmaż masło z mąką. Rozprowadź mlekiem i śmietanką. Dodaj tuńczyka, jajka, kapary i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Powstały farsz nałóż na naleśniki, zwiń i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp tartym serem i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax