Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z farszem mięsnym, polane sosem czosnkowym mogą stanowić doskonałe danie obiadowe lub pomysł na romantyczną kolację dla dwojga!!!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Farsz: W rondlu smażymy mięso mielone posolone. Gdy już się usmaży, dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i razem smażymy. Gdy papryka bedzie miękka, dodajemy pokrojone cebule i czosnek. Gdy cebulka nam się zeszkli, dokładamy odsączony groszek. Całość smażymy jeszcze jakieś 5 min, po czym dodajemy koncentrat i mieszamy energicznie. Przyprawiamy wg uznania-ja dodaje pieprz, czosnek mielony, ziarenka smaku i bazylię. Naleśniki: Myślę, że naleśniki każdy umie usmażyć - ale dla przypomnienia: mieszamy mleko, jajka i mąkę:)) Sos czosnkowy: Moj sprawdzony przepis to zmieszać w wyżej wymienionych proporcjach majonez, jogurt naturalny i czosnek, dodaję także sól i pieprz do smaku. Także osobiście dokładam koperek!! Usmażony naleśnik kładziemy na duży talerz. Na połowę sypiemy startego żółtego sera a na ser farsz. Skladamy naleśnik na pół. Polewamy sosem czosnkowym. Danie może wygląda na nieco skomplikowane, ale w istocie to prościzna warta grzechu:)) Smacznego!!!