Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste...PYSZNE!!:)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Naleśniki; Mąkę razem z cynamonem przesiewamy do dużej miski. Dodajemy jajka mleko, wodę, aromat waniliowy oraz olej. Wszystko miksujemy na gładką masę. Gdy ciasto będzie już dobrze wymieszane rozgrzewamy na wolnym ogniu patelnie <najlepiej teflonową>. Gdy patelnia będzie już dobrze nagrzana zaczynamy piec naleśniki <cienkie ale nie przeźroczyste;P>. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony aż zaczną się rumienić. Z podanej porcji wychodzi około 20 dużych naleśników. Masa serowa; Do miski dodajemy ser, żółtko, cukier, cynamon, aromat waniliowy, mleko i wszystko miksujemy do czasu uzyskania gładkiej masy. <Ilość mleka zależy od tego jaki mamy ser. Jeśli masa jest bardzo gęsta i ciężka dodajemy więcej mleka. Masa powinna być kremowa ale nie rzadka. <Zamiast mleka możemy dodać jogurt naturalny.>
Gdy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do smarowania naleśników. Na jednej połowie smarujemy marmoladę różaną a na drugiej naszą masę serową. Następnie składamy na połowę < połowę z masą serową nakładamy na połowę z marmoladą> a potem jeszcze na pół. Aż powstaną trójkąciki. Gotowe. Naleśniki możemy posypać cukrem pudrem, polać czekoladą lub zjeść bez dodatków:) Naleśniki nawet na drugi dzień są mięciutkie, wilgotne i delikatne;)