Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z budyniem i dynią"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier oraz sól, wymieszaj. Do suchych składników wbij jajka, wlej 100 ml mleka, zmiksuj. Następnie wlej pozostałe mleko oraz śmietankę kremówkę i miksuj tak długo, aż ciasta dokładnie się połączą. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 60 min. Na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię wylewaj rozmieszane za każdym razem ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Do rondelka wlej 1 i 1 szklanki mleka, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, zagotuj. Do miseczki wsyp obie mąki, dodaj żółtko oraz pozostałe mleko, zmiksuj. Wlej do gotującego się mleka, dodaj purée z dyni, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Przestudź. Naleśniki posmaruj budyniem dyniowym, zwiń w ruloniki. Udekoruj polewą czekoladową i karmelową. Podawaj z kleksem bitej śmietany.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 200 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie