Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie naleśniki jadało się u mnie na słodko, z serem, dżemem czy powidłami. Tym razem w lodówce czekał na mnie brokuł, którego trzeba było wykorzystać i tym sposobem powstały naleśniki z brokułem, fetą i czosnkiem. Pyszka!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka, mleko i wodę . Całość miksujemy. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju.
Przygotowujemy farsz. Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i rozgniatamy go lekko widelcem, dodajemy fetę ponownie rozgniatamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, pietruszkę oraz przyprawy i całość mieszamy. Naleśniki nadziewamy przygotowanym farszem i podajemy.