Naleśniki z brokułami i fasolką szparagową

Naleśniki z brokułami i fasolką szparagową
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Uwielbiam naleśniki z dowolnym farszem bo w zasadzie na farsz można wykorzystać to co się ma używając fantazji.

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. maki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • ½ szk. wody gazowanej
  • Jajko
  • sól
  • Składniki na farsz:
  • ½ kg fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 mały brokuł
  • Serek mascarpone
  • Kilka paseczków papryczek konserwowych
  • Cebula biała
  • Składniki na sos czosnkowy:
  • 200 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razem tak aby nie powstały grudki.

  2. 2. Następnie smażymy naleśniki.

  3. 3. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros.

  5. 5. Cebulę obieramy, drobno kroimy dodajemy do mięsa.

  6. 6. Warzywa ( fasolkę oraz brokuł) gotujemy w osolonej wodzie.

  7. 7. Paprykę kroimy w drobne paseczki i przekładamy do miski.

  8. 8. Do papryki dodajemy po ugotowaniu warzywa.

  9. 9. Do warzyw również dodajemy wystudzone mięso.

  10. 10. Na sam koniec do farszu dodajemy serek i dokładnie mieszamy.

  11. 11. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.

  12. 12. Składamy w kwadrat i układamy w naczyniu.

  13. 13. Robimy sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą.

  14. 14. Gotowym sosem smarujemy wierzch naleśników.

  15. 15. Naleśniki gotowe.
    16. Smacznego.

Składniki
  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. maki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • ½ szk. wody gazowanej
  • Jajko
  • sól
  • Składniki na farsz:
  • ½ kg fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 mały brokuł
  • Serek mascarpone
  • Kilka paseczków papryczek konserwowych
  • Cebula biała
  • Składniki na sos czosnkowy:
  • 200 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Sól
  • Pieprz
Składniki