Naleśniki wiosenne

Naleśniki wiosenne
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Obiad na szybko, kolorowy i zdrowy. Naleśniki z warzywami i serem feta, posypane kiełkami rzodkiewki z własnej hodowli ;) Polecam:)

Składniki

  • naleśniki: 2 jaja
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • sól, olej do smażenia
  • wiosenne nadzienie:
  • 3 pomidory
  • 3 kiszone ogórki
  • pół opakowania sera typu feta
  • pęczek szczypiorku
  • opcjonalnie: duża garść kiełków
  • pieprz, sól do smaku

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Pomidory, kiszone ogórki i ser feta pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Cały farsz wymieszać, doprawić pieprzem, ewentualnie szczyptą soli. Rozkładać na połowie naleśnika, przykryć i posypać obficie kiełkami. Proste ale przepyszne.

Komentarze do przepisu (8)

Dariusz-D 18 marca
Bardzo efektowne naleśniki:-)
Proszę mi powiedzieć , czy trudno jest wyhodować jakiekolwiek kiełki?
W domu... Czytaj całość »
Bardzo efektowne naleśniki:-)
Proszę mi powiedzieć , czy trudno jest wyhodować jakiekolwiek kiełki?
W domu Pani to robi?
Mnie to nic nigdy nie wyrosło:-))
Będe wdzieczny, jesli mi Pani w wolnej chwili podpowie. Dziękuję.
kulinarnagosia 18 marca
Bardzo świeżo i apetycznie wyglądają :)
KulinarnaChwila 19 marca
Super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • naleśniki: 2 jaja
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • sól, olej do smażenia
  • wiosenne nadzienie:
  • 3 pomidory
  • 3 kiszone ogórki
  • pół opakowania sera typu feta
  • pęczek szczypiorku
  • opcjonalnie: duża garść kiełków
  • pieprz, sól do smaku
Składniki