Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki w kakaowe paski"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 3-4 porcje
Do mleka wbijam jajko, dodaję mąkę, olej, oba cukry i miksuję do uzyskania gładkiej konsystencji. Odlewam 1/2 szklanki ciasta, dodaję kakao i mieszam.
Na rozgrzany na patelni (o śr. 26 cm) tłuszcz, nakładam porcję jasnego ciasta, na nie wylewam łyżką ciemne ciasto, tworząc esy-floresy i smażę naleśniki. Gotowe smaruję dżemem i zwijam w rulony.
<strong>Anna Mochocka z Daleszyc</strong>Źródło: Kobieta i życie