Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto danie na nietypowe naleśniki zwijane w ślimaki, faszerowane mięsem mielonym i warzywami a wszystko polane sosem muszkatołowym.
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 310
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 310
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto nie może być gęste ani za rzadkie. Smażymy naleśniki na patelni lub naleśnik arce.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy papryka oraz solą. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojoną bardzo drobno paprykę oraz ogórki. Dziesięć minut smażymy, następnie dodajemy przecier oraz ketchup, dwie minuty gotujemy.
3. Gotowy farszem smarujemy całą powierzchnie każdego naleśnika, zwijamy w roladę i kroimy na 10 cm kawałki. 4. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym krojoną częścią do góry.
5. Pozostał nam do zrobienia sos, masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę mieszając cały czas żeby nie powstały nam grudki, wlewamy stopniowo mleko, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i wsypujemy starty na tarce o dużych oczach żółty ser. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera i polewamy sosem naleśniki. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku15 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.