Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1692
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1583
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1692
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 30
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1583
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj, po czym usmaż 6 grubych naleśników.
Na drugiej patelni zeszklij drobno pokrojoną paprykę i pora. Po kilku minutach dorzuć oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i duś całość 10 minut.
Na naleśniku rozłóż duży plaster szynki, posyp go częścią startego sera żółtego i pokryj odrobiną pieczarkowego farszu.
Na to połóż kolejny naleśnik, wędlinę, ser i farsz. Przygotuj w ten sposób sześć pięter.
Gotowy przekładaniec pokrój w trójkąty jak pizzę.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV