Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki po węgiersku"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. Na patelni posmarowanej olejem usmaż cienkie naleśniki.
Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i oprósz papryką.
Wlej przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę i odstaw rondelek.
Naleśniki posmaruj farszem mięsnym. Dwa przeciwległe końce złóż do środka (jak krokiety). Następnie zwiń je i zepnij wykałaczkami.
Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z kwaśną śmietaną, udekorowane natką pietruszki.Źródło: Na żywo