Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki po bolońsku"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Papryczkę chili drobno siekamy. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek, szklimy. Dorzucamy papryczkę i chwilę podsmażamy.
Do cebuli dokładamy mięso mielone, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek i smażymy, rozgniatając np. widelcem większe kawałki mięsa.
Kiedy mięso się przyrumieni, dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Smażymy na dużym ogniu, aż większość płynu z farszu odparuje, a sos zrobi się gęsty.
Usmażone, dość cienkie naleśniki smarujemy sosem i zwijamy w rulon. Naleśniki można posypać wiórkami żółtego sera, polać sosem pomidorowym lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia