Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słodko"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj i usmaż grube naleśniki. Przygotuj krem. Ubij twaróg z mlekiem, żółtkami i cukrem. Dodaj posiekaną miętę i pokrojone obrane pomarańcze.
Budyń ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj cukier i łyżkę masła. Wymieszaj. Brytfannę wysmaruj masłem, na dnie połóż naleśnik. Posmaruj twarogiem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Rozsmaruj na nim warstwę kremu budyniowego.
Gdy wykorzystasz wszystkie , wstaw lasagne do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo