Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja z tortillą lub naleśnikami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Najpierw odsączamy wodę z kukurydzy i fasoli. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę i czosnek. Wsypujemy przyprawy oraz mięso. Smażymy na sypko. Dokładamy kukurydzę i fasolę oraz ketchup i parę łyżek wody. Przez 20 minut dusimy często mieszając.
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z mlekiem i wodą. Dodajemy szczyptę soli i mąki, a następnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Na patelni smażymy na oleju naleśniki. Alternatywą jest odgrzanie na patelni gotowych placków tortilli/wrapów. równie dobrze smakuje.
Obrane i pokrojone awokado należy skropić sokiem z limonki. Na każdy naleśnik trzeba nałożyć mięso i parę kawałków awokado. Ozdobić kilkoma listkami natki. Zwinąć i od razu podać na gorąco. Smacznego!