Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki grzybowe w sosie"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Do miski wbij jajka i dokładnie je roztrzep z solą. Dosyp przesianą przez sito mąkę tortową oraz pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. Całość zmiksuj z mlekiem. Dolej go tyle, by masa była lejąca, ale nie rzadka.
Na rozgrzanym oleju usmaż kilka jasnych naleśników.
Cebulę obierz, posiekaj, a następnie posyp odrobiną soli i zeszklij na drugiej patelni.
Po chwili dorzuć rozmrożone wcześniej grzyby. Duś je kilka minut na małym ogniu, a na koniec dopraw solą z pieprzem i dosyp posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj ze śmietaną.
Nałóż farsz na naleśniki i zwiń je w rulony. Danie podawaj z sosem pomidorowym.Źródło: Telemax