Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki grzybowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Do miski wbij jajko. Dodaj mleko, mąkę i kurkumę. Całość wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
Z gotowej masy usmaż cien kie naleśniki.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj grzyby i smaż całość 5-7 minut.
Podlej odrobiną wody, dorzuć pokrojone w paseczki suszone pomidory, starty ser i listki bazylii.
Wyłóż farsz na naleśniki, po czym zwiń je w rulony.
Gotową potrawę możesz udekorować np. marynowanymi grzybami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Telemax