Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak na obiad co innego niż tylko mięsa albo zupy ? dziś zapraszam na naleśniki faszerowane pieczarkami i zapieczone ze śmietaną
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Składniki
Na patelnię wlać olej, rozgrzać go dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć do jej zeszklenia w międzyczasie posolić, następnie dodać pieczarki i smażyć do czasu aż wyparuje z nich woda. Po usmażeniu zdjąć z ognia i wsypać suszoną natkę pietruszki wymieszać i pozostawić do ostygnięcia
Jak farsz stygnie nasmażyć naleśniki, po usmażeniu układać jeden na drugim
Na usmażone naleśniki nakładać po łyżce farszu a na nie wyłożyć plaster sera żółtego, zwijać dowolnie ( ja przygotowałam 7 sztuk ). Po przygotowaniu naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć naleśniki na nie pozostawiony farsz a na farsz pozostawiony ser żółty pokruszyć lub pokroić w kostkę
Przygotowane naczynie żaroodporne z zawartością i wylaną na nie śmietaną z jajkami wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut a 4 minuty przed końcem zwiększyć temperaturę do 220 stopni