Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki dla dzieci"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Do dużej miski przesyp przez sito mąkę pszenną (najlepiej tortową). Wbij jajka, dolej mleko, wsyp szczyptę soli i pół łyżeczki cukru wanilinowego.
Całość wymieszaj na gładką masę i usmaż dość cienkie naleśniki. Posmaruj je mielonym serem białym i zwiń w trójkąty.
Na każdym ułóż po kilka kawałków pokrojonych owoców. Wyciśnij na nie odrobinę bitej śmietany (możesz zrobić wzorek, np. serduszko) i polej nutellą.
<strong>Przepis nadesłała: Olga Dąbek</strong>Źródło: Kurier TV